Фото сафари в Крюгер парк

Несъмнено посещението на който и да е от националните паркове в Африка е несравнимо изживяване. Огромните пространства, кипящи от живот и невероятните гледки, които предлагат тези паркове са притегателно място за всеки турист. Крюгер парк като най-големият в Южна Африка и втори по големина на континента е безпорно едно от най-известните имена и годишно приютява над 1,5 млн посетители. Това е огромен брой хора, които влизат през едно от деветте места за достъп до парка със стриктно работно време от 4-5 сутринта до 17-18 часа вечерта в зависимост от сезона. Кемповете за туристите са обикновено разположени в покрайнините на парка, както и бензиностациите, така необходими за дългите разходки с автомобил през деня. Посещението на парка може да бъде чрез предварително организирано сафари с фирма или индивидуално със собствена или наета кола. Правилата на парка забраняват слизането от автомобила на територията на парка, освен на определените за това места – кемпове или места за хранене и почивка. Изключение може да има само при доста скъпите сафарита, които са на ход и се провеждат едва от няколко фирми.
Паркът е огромен и представлява правоъгълник със страни около 360 км от север на юг и 65 км от изток на запад, като е разположен в Лимпопо на границата с Мозамбик на изток и Зимбабве на север. Годишната температура е около 25 С поради горещия субтропичен климат, а това прави посещението на парка винаги приятно дори и през студените зимни месеци юли и август, когато в южната част на страната може да има и минусови температури и лед.
Фото: Сани Дончева
Фото: Сани Дончева
Кемповете варират от свръхлуксозни и скъпи места за настаняване до приятни и достъпни, в които е разрешено къмпингуването с палатка, каравана или кемпер. Всяко такова място има сафари автомобили, които предлагат нелкократно на ден различни фото сафарита за туристите: изгрева над парка, когато се тръгва още по тъмно и се наблюдава движението на животните около местата за водопой; дневни обиколки и преди залез, както и такива след това.
Фото: Сани Дончева
Фото: Сани Дончева
Те са доста атрактивни, защото нощта е времето на хищниците и тяхната активност привлича доста от туристите за разходка. Характерното за този вид обиколка е осветяването с мощни прожектори около автомобила и разглеждането на скритите наоколо животни. Снимането е възможно, но не се получават най-добрите резултати. Все пак, това е изживяване, което поне веднъж трябва да се опита.
Фото: Сани Дончева
Фото: Сани Дончева
Самата обиколка е много интересна не само поради дивеча, който е навсякъде и се разхожда бавно и лежерно без да се притеснява от непрекъснато щракащите туристи, а и заради изключително забавните и пълни с любопитна информация разкази на гида в автомобила. Целият парк е покрит с добре развита пътна мрежа – асфалтови шосета, които често са безлюдни.
Но ако някъде има нещо интересно – стадо слонове, хрупащо листа в буша, припичащи се на слънце крокодили или лъвове или каквото и да било животно наблизо, колите спират по невъобразим начин, така, че туристите вътре да могат да снимат удобно, показали се до кръста през прозореца или понякога изправени на прага на отворената врата.
Фотосафарито в Крюгер парк е динамично, уморително и завладяващо преживяване, което пожелавам на всеки. То би могло да се комбинира с още няколко дестинации като изумително красивият Блейд каньон наблизо, водопада в началото му, Прозорецът на Бог, околностите на Лоувелд. Интересното е, че може да се посети Мозамбик, както и водопадите Виктория.
Фото: Виктор Семенов
Фото: Виктор Семенов
Те не са наблизо, но са мноо популярна комбинация, която може да се осъществи със самолет или кола, като по пътя се спира в други по-малки паркове в Южна Африка и Зимбабве.
Фото: Виктор Семенов
Фото: Виктор Семенов
Ако имате интерес и възможност да осъществите мечтата си да видите и ловувате в Африка, свържете са нас – ние знаем къде са най-добрите места и с удоволствие ще организираме вашето незабравимо, вълнуващо и наситено с ловни емоции приключение!
African buffalo or Cape Buffalo Bulls Fighting, Kruger National Park, South Africa
Фото: Виктор Семенов
Автор на текста : Сани Дончева
Автор на снимките : Сани Дончева и Виктор Семенов
Прасета и ловци

Онлайн видеотека

Лов и риболов денонощно

Нашият подарък за вас от вчера, днес и утре. Гледайте без абонамент.

Сезон за сафари – Надпреварата за монарха продължава

В епизод 56 ще проследим лова на шестима кандидата за честта да станат притежатели на новият световен рекорд на Кри Кри козирог в Гърция. Сред ловците ще видим един български ловец, двама телевизионни водещи от САЩ, двама ловеца от Канада и човека от рекламите с дивите коне на Малборо. Колко

Прочети още

Сезон за сафари – Ловът в Европа

В тези пилотни епизоди на Сафари Сийзън ще обиколим цялото земно кълбо и някои от най-интересните ловни дестинации. Ще започнем нашето пътуване в този епизод посветен на ловните дестинации в Европа от България и последователно ще преминем през Гърция, Македония, Франция, Испания, Шотландия, Унгария, Австрия, Румъния и Италия. Пригответе се

Прочети още

Часът на сръндака – Невероятния трофей

Вечерния лов ще донесе на нашите приятели един от най-невероятните трофейни сръндаци, които можете да си представите. Не пропускайте този уникален лов на сръндак с Иван и доктора.

Прочети още